Menu

Menu

Contactinformatie

Contactinformatie

info@heerhugowaardcityrun.nl

Stichting Help-Elkander
Schermafbeelding 2023-03-22 om 19.12.18
Stichting Help-Elkander

Zoals elk steunen we diverse goede doelen en dit jaar hebben we onder andere gekozen voor stichting help elkander.

Gezinnen die in armoede leven hebben het iedere dag erg zwaar. Dagelijks rondkomen met een (te) klein budget zorgt voor veel stress en langdurige psychische druk. Die vicieuze cirkel van opbouwende spanning kan doorbroken worden door die mensen even een onbezorgde vakantie te bieden. Deze stichting is actief in de Gemeente dijk en waard en kijk op www.help-elkander.nl om weer te weten te komen over deze stichting.

Het doel van Help-elkander:

Ook in ons welvarende land zijn er mensen die in armoede leven. Soms komen mensen door opeenstapeling van tegenvallers in een uitzichtloze situatie terecht. Het is dan niet alleen heel lastig om financieel de eindjes aan elkaar te knopen, maar het zorgt niet zelden ook voor een sociale vereenzaming, veel stress en een toenemende psychologische druk. Juist kinderen die in dergelijke gezinssituaties opgroeien kunnen hier veel schade van ondervinden.

Het is in dergelijke gezinnen onmogelijk om geld te reserveren voor een vakantie, of om er enkele dagen tussenuit te gaan. Terwijl die ontspanning juist kan helpen om onomkeerbare handelingen, die gebeuren als mensen het echt niet meer zien zitten, te voorkomen.

Het is ons doel gezinnen die onder de armoedegrens leven een onbezorgde periode bieden waarin ze echt even kunnen ontspannen en los komen van de geldzorgen door ze een week volop van een vakantie te laten genieten.