Menu

Menu

Contactinformatie

Contactinformatie

info@heerhugowaardcityrun.nl

​ Z11 jongeren coaching
​ Z11 jongeren coaching
Z11 Jongerencoaching ​“Juist Nu !”

Jongeren als slachtoffer uit de Coronacrisis
Jongeren hebben het heel zwaar in deze tijd. De coronacrisis heeft zijn diepe sporen nagelaten. Juist in de groep jongeren tussen de 12 en 21 jaar hebben de sluitingen van horeca, sportclubs en scholen grote impact gehad. Vaak zie je het niet zo aan een jongere als het niet zo goed gaat. En daar schuilt nu net het gevaar. Daarbij komt nog de negatieve invloed van Social Media op het welzijn van jongeren. Alles bij elkaar kan dit verstrekkende gevolgen hebben.

Volgens een rapport van UNICEF uit oktober 2021 heeft 1 op de 7 jongeren tussen de 10 en 19 jaar last van psychische problemen zoals depressies, angsten en persoonlijkheidsstoornissen. Als je daarbij in aanmerking neemt de jongeren volop in hun ontwikkeling zitten en dat ze in de huidige tijd vele uitdagingen moeten overwinnen kan je je voorstellen dat velen van hen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En dat is nu net wat Z11 Jongerencoaching doet.

Wat is eigenlijk Z11 Jongerencoaching ?
Z11 is een ANBI stichting zonder winstoogmerk die zich ten doel heeft gesteld om jongeren in de leeftijd van 12 tot 21 jaar tijdelijk te ondersteunen op die momenten dat ze het zo moeilijk hebben. Z11 Jongerencoaching bestaat dit jaar 12,5 jaar waarin we al honderden jongeren hebben ondersteund en begeleid naar een diploma of een meer stabiel welzijn. De stichting heeft een bestuur dat volledig bestaat uit vrijwilligers en twee betaalde krachten die de organisatie Z11 Jongerencoaching moeten draaien. Naast een beperkte subsidie van de Gemeente Alkmaar en Dijk en Waard heeft de stichting geen externe inkomstenbronnen.

Wat doet Z11 Jongerencoaching dan ?
Z11 werkt met zorgvuldig geselecteerde en getrainde vrijwillige jongerencoaches die allen belangeloos hun tijd en energie geven aan de jongeren met een ondersteuningsvraag. De coaches krijgen, nadat ze de selectieprocedure zijn doorgekomen, een tweedaagse training die ze moeten volgen om als coach aan de slag te mogen. Tevens zullen de coaches een VOG moeten kunnen overleggen.

Onze jongerencoaches begeleiden de jongeren in beginsel voor maximaal een jaar, soms korter, bij uitzondering langer. De hulpvragen van onze jongeren betreffen onder andere problemen met stress, negatief zelfbeeld, eenzaamheid, angsten, vrienden maken, plannen op school of neerslachtigheid. En nog zo veel meer zaken waar onze coaches de jongeren mee kunnen ondersteunen.

Voor wie is Z11 Jongerencoaching bedoelt ?
Z11 Jongerencoaching is er voor alle jongeren tussen de 12 en 21 jaar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De jongeren moeten in gemeente Alkmaar of Dijk en Waard wonen of naar school gaan. Voldoe je aan deze voorwaarden dan ben je bij Z11 Jongerencoaching van harte welkom en helpen wij je graag.

Maar wat kost dat dan ?
De begeleiding van een jongere door onze coaches is voor de jongere of de ouders geheel kosteloos.

Wil jij daar meer over weten ?
Wil jij meer informatie of je aanmelden bij Z11 Jongerencoaching ga dan naar Z11jongerencoaching.nu of stuur een email info@z11jongerencoaching.nu.

Bellen mag ook op 06-44938906

Waar besteden wij het geld aan dat wordt opgehaald met de Cityrun van JCI Heerhugowaard ?
Dankbaar zijn wij om als goed doel gekozen te zijn door JCI Heerhugowaard. Z11 Jongerencoaching is nog te onbekend bij jongeren, ouders een scholen. Met het opgehaalde bedrag zullen wij een professionele promotievideo laten over Z11 zodat nog meer jongeren, ouders en scholen de weg naar Z11 weten te vinden.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………