Menu

Menu

Contactinformatie

Contactinformatie

info@heerhugowaardcityrun.nl

70bbbe0e-94fe-4077-922e-f48fc3c8cdc6_thumb1920
27-01-2023
Heerhugowaard Cityrun

HEERHUGOWAARD – Een aantal leden van JCI Heerhugowaard bracht maandagmiddag 16 januari een bezoek aan Hoeve Engelenburgh in Nieuwe Niedorp. Ze kwamen niet met lege handen, maar hadden een cheque ter waarde van 6.000 euro meegebracht, geld dat bijeen werd gebracht tijdens de Heerhugowaard Cityrun van afgelopen jaar. Eerder ontving Z11 jongerencoaching hetzelfde bedrag. “We zijn blij om dit soort mooie initiatieven te kunnen ondersteunen en hopen dat nog vele jaren te mogen doen”, vertelt Bram Mooij, die namens JCI Heerhugowaard voorzitter is van de Cityrun. “Maar we zijn daarvoor wel afhankelijk van sponsors en deelnemers. Schrijf je daarom nu in voor de Heerhugowaard Cityrun van 2023 op vrijdag 7 april!”

‘Om dit te kunnen blijven doen zijn deelnemers en sponsors heel hard nodig’

Bram was onder de indruk van wat hij zag bij Hoeve Engelenburgh, een zorgboerderij waar zinvolle dagbesteding wordt aangeboden aan (jong) volwassenen met een (licht)verstandelijke beperking. Dat gebeurt onder meer door de creativiteit en muzikaliteit te stimuleren. “Onze donatie is gebruikt om sportapparatuur aan te schaffen”, vertelt Bram. “De cliënten werden er zo enthousiast van, dat vond ik prachtig om te zien. Het bewijst maar weer eens hoe goed het is om mensen te laten bewegen.” Hij was onder de indruk van de verhalen die verteld werden. “Zo is er een jongen met een zware vorm van autisme, zijn ouders wisten niet goed hoe ze daarmee om moesten gaan en hoe ze hem konden opvrolijken. Hij blijkt hij helemaal gelukkig te worden van muziek. Hij heeft leren drummen en zingen en blijkt over een gouden stem te beschikken. Hij is helemaal opgebloeid. Heel bijzonder om te zien. Er wordt hier echt geweldig werk verricht.”

Cityrun lééft

De uitreiking van de cheque aan Hoeve Engelenburgh vormt voor de organisatie van de Cityrun het staartje van 2022. Bram: “Samen met onze hoofdsponsors Nh1816 en Velsink/Van ’t Riet kunnen we nu vooruitkijken naar de editie van 2023. De inschrijvingen gaan voortvarend, eigenlijk zonder dat we er veel ruchtbaarheid hebben gegeven; we merken echt dat de Cityrun lééft in Dijk en Waard. Vorig jaar zaten we nog in de nasleep van corona en waren mensen wat voorzichtiger, nu durft iedereen weer vooruit te plannen. We zien ook dat het evenement breder gedragen wordt, doordat partijen als Heerhugowaard Sport en de Rotary met ons willen samenwerken. Dat hebben we ook nodig als we willen blijven doen wat we doen: Heerhugowaard – jong én oud – in beweging krijgen, de reuring van een evenement creëren in het Stadshart én geld ophalen voor lokale goede doelen. Daarom hopen we op extra veel aanmeldingen, zeker ook van businessteams en sponsors. We hebben hen heel hard nodig!”

Omwonenden mobiliseren

Ten opzichte van vorig jaar is het evenement op enkele punten gewijzigd. Bram: “We hebben goed geluisterd naar de feedback die we hebben gekregen van deelnemers. Zo gaan we deze keer de startnummers opsturen, die hoeven niet meer opgehaald te worden. De start- en finishplaats gaan we logistiek handiger indelen, zodat het overzichtelijker wordt. Gevolg daarvan is dat ook het parcours van de Kidsrun aangepast moet worden. Daarnaast willen we graag omwonenden langs het parcours mobiliseren om hun huis, tuin of straat extra feestelijk aan te kleden. We willen iedereen betrekken bij het feest. De straat of omwonende die de beste bijdrage levert aan de beleving, wordt beloond met een mooie prijs.”

De opbrengst van de editie van dit jaar komt ook weer ten goede aan twee goede doelen. Welke dat zijn, wordt nog nader bepaald. “Het ene doel wordt, net als vorig jaar, gekozen door klanten van onze hoofdsponsors Nh1816 en Veldsink/Van ’t Riet. Het tweede doel kiezen we zelf, in samenwerking met Stichting DoesGoed, die stichtingen in de regio verbindt met het bedrijfsleven.” De leden van JCI Heerhugowaard gaan vol goede moed aan de slag om er ook dit jaar weer een topeditie van te maken. Bram: “Iedereen heeft zo zijn eigen taak en kruipt uit zijn comfortzone om die op te pakken, daar leren wij ook weer van. We vinden de Cityrun een geweldig evenement om te organiseren, maar zonder voldoende inschrijvingen of sponsorgelden zijn we nergens. Dus kom ook in beweging en meld je aan!”

Delen:

f
in